Acupunctuur-Panyi.nl
Specialist in Traditonele Chinese Geneeswijze

 
       
  Home

Wat is TCG?

  Qi/ Yin-Yang/ Meridianen

Kruiden

Methode
  Acupunctuur
   Cupping
   Moxa

  Tui-Na therapie & voetreflexologie

Therapeuten

Aandoeningen

Ervaringen

Consult

Kosten

ContactBEHANDELMETHODE

Acupunctuur

Acupuncture is de meest bekende techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met acupuncture beïnvloedt de arts de organen van buitenaf.


Een minuscuul dun naaldje bereikt via de “opening” van het acupunctuurpunt de meridiaan. Na ontsmetting van de huid brengt de acupuncturist het naaldje snel en vrijwel pijnloos in. Daarna neemt de patient een licht trekkend of tintelend gevoel waar op die plek, of op andere plaatsen in het lichaam waarmee de meridiaan contact maakt. De acupuncturist kan de stroming van Qi bevorderen of matigen, al naar gelang de situatie.

 

Cupping

Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de bal ontstaat een vacuumkracht, ook lokaal op de huid. Het doel is om Wind-koude te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. De Chinese geneeskunde beschouwt deze roodheid als locale bloedstagnatie.

Moxa

Moxa is een behandelmethode waarbij met moxa bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Dit kan gebeuren door op de naald moxa te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen. Moxa is Chinees Bijvoetskruid, soms zitten er nog wat andere kruiden bij. Het al dan niet toepassen van moxa is afhankelijk van uw klachten.

 

 

 


Praktijk Yi He Tang is aangesloten bij Beroepsvereniging
NBCG YI & NVTCG-Zhong