Acupunctuur-Panyi.nl
Specialist in Traditonele Chinese Geneeswijze

 
       
  Home

Wat is TCG?

  Qi/ Yin-Yang/ Meridianen

Kruiden

Methode
  Acupunctuur
   Cupping
   Moxa

  Tui-Na therapie & voetreflexologie

Therapeuten

Aandoeningen

Ervaringen

Consult

Kosten

ContactAcupunctuur naalden zetten

Ervaringen

Hardnekkige verkoudheid

"01-12-2009 - Ik ben gekomen omdat ik niet van een verkoudheid af kon komen. Hoestbuien, opgeven van slijm en niets meer kunnen ruiken. Totaal geen energie meer. Dit duurde 3 maanden zonder enige verbetering, ook al gebruikte ik: antibiotic, codeine, een prednison-actig iets. Kon na 4 behandelingen weer alles ruiken en heb nog maar af en toe last van een heel klein hoestbuitje. Energie is terug en nu maar hopen dat het zo blijft."

Dikke ogen en huiduitslag

"04-08-2009 - Een tijd geleden kreeg ik last van hele dikke opgezette ogen. Ze werden erg dik en rood. Ben toen naar de dokter gegaan. Kreeg pillen tegen hooikoorts, maar dat was het dan wel en het heeft niets geholpen. Dokter wilde me zo laten lopen, maar mijn ogen waren nog steeds zo dik. Toen ben ik hier terecht gekomen. Kreeg acupunctuur en chinese kruiden-therapie. Binnen twee dagen waren mijn ogen weer helemaal oke. Mijn rug deed ook pijn. Hiervoor heb ik twee keer acupunctuur gehad. Nu voel ik me helemaal ontspannen en voel ik me heel goed.".

Eczeem

"14-02-2009 - Ik had last van een droge en rode huid op gezicht en de hals. Daarvoor ben ik naar 2 verschillende huisartsen geweest die allebei verschillende medicijnen voorschreven voor eczeem. Deze hielpen voor een tijdje maar daarna kwamen de plekken weer terug. Nu ben ik naar dokter Yi gegaan voor Chinese geneeskunde. Ik heb een kuur van 8 dagen gekregen en mijn huid is al stukken beter, hierna moet ik nog 2 keer deze kuur volgen en als het goed is zal mijn huid dan genezen".

Nek- schouder- en armklachten

"22-12-2008 - Ik had last van nek-schouder- en armklachten (linkerkant); mijn duim, hand en soms mijn onderarm gingen tintelen. Heel vervelend helemaal, want ik kan niets met die arm. Al na één behandeling kon ik mijn arm weer gebruiken. Na de volledige behandeling heb ik geen klachten meer. Geen tintelingen en dergelijke meer. DE medicijnen zijn ronduit vies, maar zullen zeker aan mijn herstel hebben bijgedragen. Acupunctuur kan ik, na deze ervaring, ieder aanraden".

RSI

"10-03-2007 - Voordat ik hier kwam had ik veel pijn in verband met RSI klachten, ik had 12 maanden lang last van RSI. Voor deze klachten ben ik bij de huisarts, bedrijfsarts, fysiotherapeut, cesar therapeut, chiropractie, RSI preventcoach geweest. Toch heeft mijn pijn niet zoveel afgenomen. Dooreen advies van een vriendin, ben ik hier terecht gekomen om te proberen of het zou helpen. Na 2 maanden acupunctuur en kruiden-thee is de pijn behoorlijk afgenomen. Door zo een snel resultaat heb ik dat aan mijn collega's en bedrijfsart doorgegeven. Ik ben zeer tevreden geweest van de gehele behandeling en raad iedereen aan om dat te proberen, vooral mensen die RSI klachten hebben"

Acne

"10-03-2007 - Ik heb heel erg last van acne. Het begon ongeveer toen ik een jaar of 16 was . Ik ben nu 22 jaar jaar oud, maar de laatste twee jaren werd het heel erg. Ik kreeg echt van die grote pukkels. Heel mijn gezicht was een beetje vernield. En die puisten die bleven maar komen. Ik had van alles geprobeerd behalve laser. Alle soorten creme's, gel's medicijnen enz. Maar niks heeft geholpen. Ik ben naar verschillende soorten schoonheidsspecialisten en dermatologen geweest, maar leverde geen resultaat op.Ik had mijn hoop bijna opgegeven. Gelukkig had iemand aangeraden om hier te komen. De dokter heeft naar me gekeken en wist gelijk wat de oorzaak was. Ik had een creme, wat chinese geneesmiddelen meegekregen en een paar acupunctuur behandelingen en het leverde gelijk het eerste week al resultaten op. De puisten en de littekens verdwenen langzamerhand en kwam ook niet meer terug. Ik was ongeveer in 3 maanden helemaal hersteld dankzij de dokter en daarvoor ben ik haar zeer dankbaar."

 


Praktijk Yi He Tang is aangesloten bij Beroepsvereniging
NBCG YI & NVTCG-Zhong