Acupunctuur-Panyi.nl
Specialist in Traditonele Chinese Geneeswijzen
 
       
  Home

Wat is TCG?

  Qi/ Yin-Yang/ Meridianen

Kruiden

Methode
  Acupunctuur
   Cupping
   Moxa

  Tui-Na therapie & voetreflexologie

Therapeuten

Aandoeningen

Ervaringen

Consult

Kosten

ContactTCG-Traditionele-Chinese-Geneeswijzen

TCG

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kent een geschiedenis van meer dan 4000 jaar. Door een zeer nauwkeurige observatie bereikten de oude meesters een hoge graad van kennis en bewustzijn over de mens, de natuur en over de relatie tussen beide. Daaruit ontwikkelden zij een zeer concreet geneeskundig systeem met een eigen fysiologie, diagnostiek en behandelmethoden, dat in staat is om zowel fysieke, psychische, emotionele, omgevings- en voorouderlijke factoren met elkaar in verband te brengen. Hierdoor is de TCG uitgegroeid tot een zeer uitgebreid en waardevol systeem dat een grote bijdrage aan de huidige gezondheidszorg kan leveren.

De Behandeling

Traditionele Chinese Geneeskunde bedient zich van een groot scala aan behandelingsmethoden, waaronder massage, bewegingsleer, dietetiek, herbologie en acupunctuur.

 

Afhankelijk van uw algehele conditie en specifieke kwaal zult u met een kruidenpreparaat worden behandeld of met acupunctuur. Indien u ernstig verzwakt bent, zult u eerst een ondersteunende behandeling met kruiden krijgen, totdat u genoeg bent aangesterkt om acupunctuur te kunnen ondergaan. Een kruidenbehandeling betekent over het algemeen dat u twee of driemaal per dag de kruiden inneemt tot de klacht is verholpen.


Geneesmiddelen kunnen de vorm aannemen van een extract, een soort thee of soep, gemaakt door gedroogde kruiden in water te koken.

 

Na het eerste consult, dat tot een uur kan duren, zult u eenmaal per week of om de andere week naar uw therapeut toe moeten gaan. Dat komt omdat het recept soms aangepast wordt wanneer uw symptomen veranderen en u beter begint te worden.

 

Als gevolg van kruidentherapie kunt u last krijgen van lichte misselijkheid, diarree of spijsverteringsklachten, terwijl uw lichaam aan de kruiden gewend raakt, maar dat is normaal en meestal een goed teken.

 


Praktijk Yi He Tang is aangesloten bij Beroepsvereniging
NBCG YI & NVTCG-Zhong