Acupunctuur-Panyi.nl
Specialist in Traditonele Chinese Geneeswijze

 
       
  Home

Wat is TCG?

  Qi/ Yin-Yang/ Meridianen

Kruiden

Methode
  Acupunctuur
   Cupping
   Moxa

  Tui-Na therapie & voetreflexologie

Therapeuten

Aandoeningen

Ervaringen

Consult

Kosten

ContactChinese Tui-Na Therapie (medische massage)

Tui-Na is een van de therapieen van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Zij kent een grote varieteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden toegepast en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Uitgegaan wordt steeds van een goede diagnose van de patient volgens de regels van de T.C.G.. Tui-Na therapie is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen.

Tui-Na is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder Tui-Na, volwassenen Tui-Na, orthopedie en cosmetica.

Voetreflex therapie

Voetreflex therapie is een oude Chinese massage. Het wordt reeds meer dan 3.000 jaren toegepast. Het voorkomt en geneest vele ziekten, bijvoorbeeld: hoofdpijn, spanning, astma, constipatie, sinusitis, migraine, enz... Te zeggen dat de zintuiglijke zenuwen van interne organen verspreid zijn doorheen het ganse lichaam, en sommige verbonden zijn met andere organen zoals de huid. Alle van deze gevoelige zenuwen wortelt hoofdzakelijk aan de voet.

De voetreflex therapie is goed voor het stimuleren van de activiteit van de interne organen, en om de bloedsomloop en het weefselvocht te verbeteren. Daarom is voetreflex therapie een goede massage voor de gezondheid.


Praktijk Yi He Tang is aangesloten bij Beroepsvereniging
NBCG YI & NVTCG-Zhong